Υπό της αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Λάρισας το επόμενο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Artfools Video Festival


Η επισφράγιση και η έναρξη μίας συνεργασίας πάνω στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης έγινε χθες με την απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου να τεθεί η επόμενη 4η διοργάνωση του Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Artfools Video Festival που θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Πρόκειται για ένα εναλλακτικό, νεανικό φεστιβάλ, που δίνει έμφαση στην ποιότητα και προσπαθεί να μεταφέρει μέσω των ταινιών του τον «παλμό» των σύγχρονων νέων ανθρώπων.
Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Άντα Σαρτζή και το μέλος κ. Εύη Μπεκίρη, είχαν την ευκαιρία, κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη, να συζητήσουν μαζί της για θέματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση του Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους artfools video festival
Μιλώντας για την απόφαση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας να θέσει υπό την αιγίδα της την επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ, η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Επικροτούμε και ενισχύουμε δράσεις που έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο και ουσιαστικό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Το Φεστιβάλ Artfools έχει αποδείξει και από τις προηγούμενες διοργανώσεις ότι διαθέτει υψηλό ποιοτικό επίπεδο. Δίνουμε βαρύτητα λοιπόν σε πολιτιστικές κινήσεις σαν κι αυτή που προάγουν τη δημιουργικότητα των μαθητών και γενικότερα των νέων ανθρώπων και τους δίνουν μία ουσιαστική διέξοδο σκέψης και έκφρασης. Παράλληλα, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετοχών, αλλά και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών από όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αποτελεί ευκαιρία για την καλύτερη προβολή της πόλης και της περιοχής μας».
Από τη μεριά της, η κ. Σαρτζή, μιλώντας για τους πολιτιστικούς στόχους της διοργάνωσης, τόνισε ότι «το φεστιβάλ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού νέων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και καθιστά τη Λάρισα κέντρο νεανικής κινηματογραφικής δημιουργίας».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του φεστιβάλ, ενώ τόσο η αντιπεριφερειάρχης όσο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής εξέφρασαν από κοινού τη βούληση να αποτελέσει το επόμενο φεστιβάλ σημείο αναφοράς για τη Λάρισα και να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και επισκεπτών.
Το Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους artfools video festival έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 16 – 17 – 18 Φεβρουαρίου 2012 και θα περιλαμβάνει Ελληνικό και Διεθνές Τμήμα, με υποτιτλισμένες τις ξένες ταινίες στα Ελληνικά.

Post Navigation

Translate »