Εκδήλωση για την έναρξη του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας.

11002640_450989561721605_5055181239771695635_n

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Μετροπόλ έγινε η επίσημη έναρξη του 7ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools. Παρόντες οι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, καθώς και οι υποστηρικτές του Φεστιβάλ που μίλησαν για την ραγδαία άνοδο και εξέλιξη ενός φεστιβάλ που ξεκίνησε σαν νεανικό και επτά χρόνια μετά αναδεικνύεται σαν το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης.
Σημαντική παρουσία η Α.Ε. ο πρέσβης της νότιας Κορέας κ. . Gil Shou Shin με τη σύζυγό του και τη διερμηνέα του, οι οποίοι βρίσκονται στη Λάρισα από χθες για να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο προσκεκλημένοι της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Την έναρξη των φεστιβαλικών εκδηλώσεων, χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παπαχαραλάμπους υπό την αιγίδα της οποίας γίνεται το φεστιβάλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εφτάχρονη διαδρομή του και στη στήριξή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα πρώτα του βήματα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. ΄Αντα Σαρτζή η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους αναφέρθηκε στην ομάδα της artfools η οποία με συνέπεια και ενθουσιασμό υπηρετεί το θεσμό πλέον, του 7ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές που αποτελούν μια ευχάριστη νεανική νότα.

Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Σάπκας ο οποίος μίλησε για τη στήριξη στο Φεστιβάλ μέσα στη γενικότερη πολιτική στήριξης του Δήμου στον πολιτισμό. Ο κ. Σάκπας έδωσε το λόγο στον πρέσβη της Κορέας ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την προώθηση του Κορεάτικου Κινηματογράφου, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών και στο συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα συμπολιτών του από την Κορέα, στη χώρα μας. Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Βελισσαρίου και η πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης Λάρισας κ. Μουκούλη. Παρών και στην εκδήλωση και εκπρόσωπος από το χρυσό χορηγό του Φεστιβάλ, της « Φορντ»
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορευτικά δρώμενα από τη Σχολή Dance club και η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ και κρασί προσφορά των χορηγών « Χειροποίητο φύλλο Κατερίνας Μπεριτζά», « Las Ramplas» και οινοποιϊα «Ντούγκος».
Η όλη διοργάνωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον Θέμη Σαμαντζή που ήταν στο πιάνο με μουσικά θέματα από τον κινηματογράφο. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον σκηνοθέτη κ. ΄Ακυ Μητσιούλη.
Η σκυτάλη στο αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Νίκο Περάκη και στην προβολή της ταινίας του ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ την Κυριακή στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Σε μια άλλη αίθουσα της πόλης, αυτή του Μεταλλουργείου, θα γίνουν προβολές στα πλαίσια του αφιερώματος στους Monty Pythons.Οι προβολές που θα ξεκινήσουν στις 17:00 θα συνεχισθούν και μέχρι το μεταμεσονύκτιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation